FIBOX Make Difficult Easy

Fiboxin PUR-tiivisteet (polyuretaani)

PUR eroaa muista tiivisteistä siinä, että materiaali valetaan koneellisesti kiinni kotelon tiivisteuraan (yleensä kanteen). Tämä takaa tiivisteen liikkumattomuuden ja luotettavuuden. PUR-tiivisteiden jäännöspuristuma on lähes olematon ja lämpötilankesto on hyvä alueella -50 -- +130 C°. Materiaali kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita eikä se juurikaan vanheneulkoilma olosuhteissa.

PUR-tiivisteet kestävät hyvin rasvoja, öljyjä ja monia heikkoja happoja, mutta ne eivät kestä voimakkaita liuottimia.

PUR-tiivistepinnan profiiliPUR-tiivistepinnan profiili:

Fibox-koteloiden tiivisteura on muotoiltu sopivaksi polyuretaanin valuautomaateille. Kannen kielekkeen oikea pituus ja sijoitus takaavat jopa IP 67 -tiiviyden. 

Polyuretaani on ideaalinen materiaali koteloiden tiivisteeksi

Useimpiin sovelluksiin kelpaavat hyvin kaikki edellä mainitut tiivisteet. Juuri tietyn materiaalin valintaan vaikuttaa useimmiten käytettävien kemiallisten aineiden välttämätön kestävyys tai poikkeukselliset lämpötilavaatimukset. Fibox käyttää PUR tiivisteitä suurimmassa osassa koteloitaan. Polyuretaanin ominaisuudet ovat niin hyvät, että se sopii hyvin yleistiivisteeksi. Lisäksi tarkan valumenetelmän ansiosta PUR tiivistetyillä koteloilla on korkea IP-luokka. Koska tiiviste kuivuessaan liimautuu paikalleen, niin tiiviysluokka säilyy kovassakin käytössä erittäin luotettavana.

PUR-tiivistettä voidaan kuitenkin käyttää vain riittävän leveissä pyöreäreunaisissa urissa. Joko kotelon koon pienuuden vuoksi tai teräväreunaisen kontaktipinnan vuoksi kaikissa Fiboxin koteloissa ei PUR-tiivisteitä voida siksi käyttää.

Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy