Etusivu > Kotelot > Tekniset tiedot > NEMA/UL -luokitukset
FIBOX Make Difficult Easy

NEMA/UL -Kotelointiluokitus

National Electrical Manufacturers Association eli NEMA on Yhdysvaltalainen laitevalmistajien liitto, joka aktiivisesti edistää sähkölaitteiden tuotespesifikaatioiden standardoimista.

NEMA:n määrittelemiä standardeja ja testausmenetelmiä käyttää UL eli Underwriters Laboratories perustana omille testeilleen ja koteloiden hyväksynnöille.

NEMA-luokkaa suunnilleen vastaava IP-luokka on seuraavassa merkitty sulkuihin

 

 NEMA
 1:

Sisäkäyttöön, pääasiassa koteloidun laitteiston suojaus kosketuksilta ja rajoitetulta määrältä putoavaa likaa. (IP30)

 2:

Sisäkäyttöön, suojaamaan rajoitetuilta määriltä putoavaa vettä ja likaa. (IP31) 

 3:

Ulkokäyttöön, suojaamaan tuulen puhaltamalta pölyltä, sateelta ja rakeilta. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan. (IP64)

 3R:

Ulkokäyttöön, suojaamaan sateelta ja rakeilta. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan. (IP32) 

 3S:

Ulkokäyttöön, suojaamaan tuulen puhaltamalta pölyltä, sateelta ja rakeilta. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan. Ulkoiset mekanismit toimivat jäästä huolimatta.

 4:

Sisä- tai ulkokäyttöön, suojaamaan roiskuvalta vedeltä, tuulen puhaltamalta pölyltä ja sateelta sekä paineruiskuvedeltä. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan. (IP 66)

 4X:

Sisä- tai ulkokäyttöön, suojaamaan roiskuvalta vedeltä, tuulen puhaltamalta pölyltä ja sateelta sekä paineruiskuvedeltä. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan ja on korroosionkestävä. (IP 66)

 6:

Sisä- tai ulkokäyttöön, suojaamaan veden sisäänpääsyltä tilapäisen rajoitettuun syvyyteen upottamisen aikana. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan.

 6P:

Sisä- tai ulkokäyttöön, suojaamaan veden sisäänpääsyltä pitkäaikaisen rajoitettuun syvyyteen upottamisen aikana. Kotelo ei vahingoitu jään muodostumisesta sen pintaan.

 11:

Sisäkäyttöön, suojaamaan öljyyn upottamisen avulla koteloitua laitteistoa syövyttävien nesteiden ja kaasujen aiheuttamalta korroosiolta.

 12,12K:

Sisäkäyttöön, suojaamaan pölyltä, putoavalta lialta ja korroosiota aiheuttamattomien nesteiden pisaroilta. (IP65)

 13:

Sisäkäyttöön, suojaamaan pölyltä sekä suihkuavalta vedeltä, öljyltä tai korroosiota aiheuttamattomalta jäähdytysnesteeltä. (IP65)

 

 

Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy